В ООН назвали Сирію "кімнатою тортур" та закликали звільнити затриманих

Вівторок, 14 березня 2017, 14:31

Верховний комісар ООН з прав людини Зейд Раад Аль-Хусейн закликав у вівторок, 14 березня, звільнити десятки тисяч ув'язнених людей в Сирії та домогтися того, щоб причетні до тортур особи постали перед судом.

Про це Зейд Раад Аль-Хусейн заявив в рамках Женевського форуму, повідомляє Reuters.

"Сьогодні в якомусь сенсі вся країна перетворилася на кімнату тортур, місце дикого жаху й абсолютної несправедливості", - заявив верховний комісар ООН з прав людини.

"Забезпечення відповідальності, встановлення істини та відшкодування збитків має відбутися, щоб сирійський народ знайшов примирення та мир", - сказав він.

Зейд закликав протиборчі сторони припинити катування, страти та звільнити затриманих, або, принаймні, надати базову інформацію для їх сімей.

Повідомляється, що сирійська урядова делегація, яка не відвідувала цей форум, спростувала твердження про систематичні катування. А посланник з Росії назвав все це "втратою дорогоцінного часу".

За словами директора Сирійської мережі з прав людини Фаделя Абдула Гані, майже 92 тисячі осіб як і раніше перебувають у слідчих ізоляторах Сирії, й багато з них піддаються "жахливим тортурам".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.