Тіллерсон пропонує "новий підхід" до Північної Кореї

Четвер, 16 березня 2017, 10:24

Державний секретар США Рекс Тіллерсон вважає, що зростання ядерної загрози з боку Північної Кореї показало чітку необхідність "нового підходу" до стосунків з цією державою.

Про це він заявив під час свого візиту до Японії, повідомляє Reuters.

Таку думку він висловив на прес-конференції за підсумками переговорів з міністром закордонних справ Японії Фуміо Кісіда в Токіо, на початку свого першого візиту до Азії в якості державного секретаря.

За словами Тіллерсона, два десятиліття дипломатичних та інших зусиль, у тому числі з надання допомоги Північній Кореї з боку США, не дали результату.

"Ми 20 років застосовували неправильний підхід, який не дав результатів, попри навіть період, коли Сполучені Штати надали 1,35 млрд доларів допомоги Північній Кореї, щоб спонукати її стати на інший шлях", – сказав Тіллерсон.

"Через цю зростаючу загрозу очевидно, що необхідний інший підхід. Одна з цілей мого візиту в регіон – обмінятися думками (з країнами регіону. – Ред.) щодо нового підходу", – наголосив державний секретар.

Також Тіллерсон додав, що США сподіваються на виконання Китаєм своїх зобовʼязань щодо санкцій проти КНДР за ракетні випробовування.

Раніше повідомлялося, що американські військові почали розгортання системи протиракетної оборони в Південній Кореї після серії північнокорейськими ракетних випробувань.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.