Немає різниці між Рютте і "фашистом" Вілдерсом - глава МЗС Туреччини

Четвер, 16 березня 2017, 11:51

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу прокоментував підсумки парламентських виборів у Нідерландах і заявив, що немає різниці між соціал-демократом Рютте і "фашистом" Вілдерсом.

Про це повідомляє Anadolu.

"У Нідерландах діє безліч партій, але світогляд соціал-демократів і фашиста Вілдерса збігаються. Куди ведуть Європу ці політики?", - зазначив Чавушоглу, наголосивши, що Європа розвалюється.

"Недалекий той день, коли в Європі почнуться війни з релігійних причин. Все йде саме до цього. 100 років тому на континенті вже велися війни. Якби у європейців була хоч трохи совісті, вони не змогли б дивитися один одному в очі", – додав глава турецького МЗС.

Він також привернув увагу до того, що партії, які лідирують на виборах одержали в середньому від 17 до 20 відсотків голосів виборців.

Нагадаємо, на парламентських виборах у Нідерландах після підрахунку майже 95% голосів лідирує партія нинішнього прем'єра Марка Рютте - "Народна партія за свободу і демократію" (VVD), здобуваючи 33 мандати.

Ультраправа "Партія свободи" Герт Вілдерса, головного конкурента Рютте здобуває 20 місць, що на п'ять місць більше, ніж минулого разу.

Додамо, опитування напередодні виборів показали, що партія Рютте змогла збільшити свій рейтинг на тлі дипломатичного скандалу з Туреччиною, що дозволило їй, зрештою, збільшити відрив від основного суперника.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.