У Туреччині погрожують вбити 40 нідерландських корів на тлі дипскандалу

Четвер, 16 березня 2017, 12:34

У відповідь на видворення турецького міністра у справах сім'ї та соціальної політики з Нідерландів та застосування сили поліцією проти турків, які протестували в Роттердамі, Турецька Асоціація виробників червоного м'яса відправляє 40 голландських корів назад в Нідерланди, та погрожує вбити корів, якщо ті будуть знову відправлені до Туреччини.

Про це повідомляє Hurriyet Daily News.

Булент Тунч, голова Турецької асоціації виробників червоного м'яса заявив турецьким ЗМІ, що символічна партія великої рогатої худоби вже відправлена назад в Нідерланди.

"Голландські корови голштинської породи стали дуже поширені в нашій країні. Але ця порода починає викликати серйозні проблеми", - сказав він.

"В майбутньому ми не хочемо тваринницької продукції з Голландії. Перша партія голштинської породи була завантажена, і ми надішлемо їх назад", - додав він.

Він також заявив, що якщо корів не приймуть назад у Нідерландах, то вони будуть вбиті, а м'ясо буде роздано.

"Якщо вони не приймуть їх назад, то ми роздамо м'ясо, після забою", - сказав він.

Нагадаємо, нещодавно стався дипломатичний скандал між Туреччиною та Нідерландами після того, як влада Нідерландів не дозволила приїхати в Роттердам главі МЗС Туреччини і видворила турецького міністра у справах сім’ї та соцполітики.

Після цього, Ердоган назвав дії голландського уряду "фашистськими".

Крім того, віце-прем’єр Туреччини Нуман Куртулмуш заявив, що Туреччина на тлі загострення напруженості між Гаагою та Анкарою може запровадити економічні санкції проти Нідерландів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.