На Гаваях заблокували оновлений міграційний указ Трампа

Четвер, 16 березня 2017, 13:08

На Гаваях федеральний суддя заблокував оновлений міграційний указ президента США Дональда Трампа за кілька годин до того, як він мав набрати чинності.

Про це повідомляє The Associated Press.

На цей раз постанова була прийнято суддею на Гаваях, який відкинув заяви уряду, що заборона на поїздки пов'язана з національною безпекою, а не дискримінацією.

Окружний суддя США Деррік Вотсон також сказав, Гаваї постраждають фінансово, якщо указ обмежить потік студентів і туристів до штату, і що Гаваї, ймовірно, переможуть на підставі скарги, що заборона порушує Першу поправку щодо захисту від релігійної дискримінації.

Вотсон піддав критиці те, що він назвав "нелогічністю" аргументів уряду і привів "істотні та незаперечні докази релігійної неприязні" через заборони на поїздки.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп в понеділок, 6 березня, підписав новий закон про тимчасову заборону на в’їзд до країни громадян низки мусульманських країн.

Згодом новий міграційний указ Трампа зіткнувся зі спротивом з боку кількох штатів. Кілька штатів США, а саме Вашингтон, Орегон, Міннесота і Меріленд, планують разом подати позов на новий міграційний указ Дональда Трампа.

Як відомо, перший міграційний указ Трампа був призупинений Федеральним судом в Сіетлі (штат Вашингтон). 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.