Держдеп: санкції проти РФ діятимуть, доки вона не припинить окупацію Криму

Четвер, 16 березня 2017, 17:13

Введені Сполученими Штатами санкції проти РФ за анексію Криму діятимуть, доки півострів не повернеться під контроль України.

Про це йдеться у заяві виконуючого обов’язки речника Держдепу Марка Тонера з нагоди третьої річниці незаконного референдуму у Криму.

"Росія провела нелегітимний референдум, в ході якого жителі Криму змушені були голосувати, в той час як іноземні збройні сили окупували їхні землі", - йдеться в заяві.

Тонер наголосив, що США не визнають ані російський "референдум", який пройшов 16 березня 2014 року, ані анексію Криму, ані порушення міжнародного права.

За його словами, правозахисні організації зафіксували з моменту референдуму випадки насильницьких зникнень, убивств, тортур і госпіталізацій у психіатричні установи. Також представник Держдепу нагадав про переслідування українських та кримськотатарських активістів.

"Крим це частина України. США черговий раз засуджують російську окупацію Криму і закликають негайно її припинити. Наші санкції, пов'язані з Кримом, залишаться в дії до тих пір, поки Росія не поверне контроль над півостровом Україні", - йдеться в повідомленні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.