Латвія продовжує засуджувати незаконну анексію Криму - МЗС

Четвер, 16 березня 2017, 19:32

Латвія разом з міжнародною спільнотою продовжує засуджувати незаконну анексію Росією Криму і виступає за територіальну цілісність і суверенітет України.

Про це йдеться у заяві на сайті Міністерства закордонних справ Латвії. 

"16 березня 2014 року в рамках свого сценарію незаконної анексії Росія провела незаконний референдум про приєднання Криму до Російської Федерації. Всього серез два дні, 18 березня, було підписано угоду з представниками самопроголошеної республіки Крим і міста Севастополя про "приєднання" Криму до Російської Федерації. Цим актом Росія відкрито ігнорувала свої міжнародні зобов'язання і грубо порушила норми міжнародного права", - йдеться у заяві.

У латвійському МЗС нагадали, що 13 березня Латвія разом з іншими країнами-членами ЄС підтримала продовження окремих обмежувальних заходів.

"Вони були встановлені щодо осіб і компаній, які своїми діями підривали або загрожували територіальній цілісності, суверенітету і незалежності України. Ці обмежувальні заходи ЄС включають заморожування активів і заборони на в’їзд", - йдеться у повідомленні.

У МЗС підкреслюють, що незаконна анексія особливо негативно позначилася на становищі в сфері дотримання прав людини і основоположних свобод в Криму.

"Обмеження цілеспрямовано спрямовані проти кримських татар і етнічних кримських українців. Особливу тривогу викликають політично мотивовані судові переслідування, насильство і залякування, незаконні арешти, тортури і жорстоке поводження з ув'язненими, обмеження свободи слова, зібрань і віросповідань", - наголошується в заяві.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.