Екс-радник Трампа отримав $45 тисяч за приїзд на ювілей Russia Today

Четвер, 16 березня 2017, 19:56

Російська державна телевізійна мережа Russia Today заплатила $45 386 колишньому раднику з питань національної безпеки президента США Майклу Флінну за його візит до Москви у 2015 році.

Про це повідомляє Yahoo News із посиланням  на документи комітету Конгресу США.

Флінн приїхав до Москви 10 грудня 2015 року на святкування 10-річчя Russia Today і виступив там з промовою. У триденній поїздці його супроводжував  син, Майкл Флінн-молодший.

Вони обидва зупинилися в 5-зірковому готелі "Метрополь" в Москві, поруч з Красною площею. Всі витрати взяв на себе російський уряд.

Московський візит став третім епізодом, коли екс-глава Розвідувального управління Міністерства оборони США мав справу з росіянами у період після звільнення зі посади в Пентагоні в 2014 році і до приходу в кампанію Дональда Трампа.

Флінн такод отримав два платежі по $11 250 кожний від вантажної авіакомпанії "Волга-Дніпро" і комп'ютерної фірми Kaspersky. Обидві зустрічі проводилися з філіями американських компаній, які перебувають у приватній власності.

Нагадаємо, минулого тижня стало відомо, що Майкл Флінн заднім числом зареєструвався в якості іноземного агента після того, як йому заплатили $530 тисяч за лобіювання на користь турецького уряду.

 13 лютого Флінн пішов з посади радника з національної безпеки президента Трампа після того, як стало відомо, що він ввів в оману чиновників Білого дому щодо контактів з російським послом Сергієм Кисляком під час президентської кампанії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.