Спецслужба Британії заперечила звинувачення у прослуховуванні Трампа

П'ятниця, 17 березня 2017, 09:29

Центр урядового зв'язку Великої Британії (Government Communications Headquarters, GCHQ) заявив, що не прослуховував телефонні розмови Дональда Трампа під час передвиборчої кампанії в США.

Про це повідомляє ВВС.

Версію про те, що телефони в "Трамп-тауер" прослуховувалися за допомогою британської розвідки за дорученням Барака Обами, раніше висунув колишній суддя Ендрю Наполітано в ефірі телеканалу Fox News, де він працює юридичним аналітиком.

Пізніше про цю версію згадав і прес-секретар Білого дому Шон Спайсер.

"Нещодавні заяви, зроблені коментатором Ендрю Наполітано про те, що нібито GCHQ мало завдання прослуховувати обраного президента, - це абсурд. Вони абсолютно безглузді, і їх слід ігнорувати", - заявили у британській спецслужбі.

GCHQ зазвичай не коментує такі заяви, і як правило, воліє дотримуватися політики непідтвердження  і некоментування своєї діяльності. Проте підозри, висловлені у США, були настільки чутливі, що в агентстві вирішили не залишати їх без відповіді.

Нагадаємо, Комітет Сенату США з розвідки не знайшов жодних доказів щодо звинувачень президента США Дональда Трампа проти екс-президента Барака Обами щодо "прослушки" телефону.

Трамп вимагав провести розслідування, чи справді Обама зловживав повноваженнями федеральних силових структур напередодні президентських виборів 2016 року, зокрема, чи здійснювалося прослуховування його телефону.

Згодом у Білому домі заявили, що не треба буквально сприймати заяву Трампа про те, що Обама прослуховував його телефон під час виборчої кампанії 2016 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.