Глава МЗС Люксембургу: не бачу переваг у посиленні тиску на Росію

П'ятниця, 17 березня 2017, 11:44

Міністр закордонних справ Люксембургу Жан Ассельборн заявив, що у конфлікті на Донбасі неможливо знайти рішення без Росії і вважає, що посилення санкцій не дасть результатів.

Про це Ассельборн сказав в інтерв'ю LIGA.net.

"Перше - в цьому конфлікті неможливо знайти рішення без Росії. Я не кажу про рішення проти Росії. Але без Росії ми не знайдемо рішення. Дебати про пом'якшення санкцій проти РФ - це філософія. Це диво, що у нас є ці санкції, і ніхто по-справжньому не намагається молотком їх знищити в ЄС. Важко було об'єднати і консолідувати позицію стількох країн з різною історією та інтересами", - сказав Ассельборн.

Він також зазначив, що посилення санкцій проти Москви зараз навряд чи допоможе встановити мир на Донбасі.

"Я так не думаю. Ми повинні бути розумними. Це означає показати Росії, що в економічному плані ЄС - дуже важливий гравець. І ми відрізняємося від Китаю. Ми відрізняємося від країн БРІКС, від Індії. Ми в ЄС як і раніше найсильныша економічна сила в світі. Можливо, я помиляюся щодо санкцій. Але я не бачу переваг у посиленні тиску. Ми повинні показати росіянам, що їх реальний інтерес в тому, щоб мати нормальні відносини з нами. Але ми не можемо мати нормальні відносини, не вирішивши проблему війни в Донбасі", - додав він.

Як відомо, у грудні 2016 року ЄС продовжив економічні санкції проти РФ до кінця липня 2017 року.

Нагадаємо, 13 березня Рада ЄС на півроку продовжила обмежувальні заходи проти 150 осіб та 37 компаній з України та Росії. Обмежувальні заходи включають у себе замороження рахунків і заборону на в’їзд.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.