Сирійські повстанці: коаліція, яку очолюють США, причетна до атаки на мечеть

П'ятниця, 17 березня 2017, 13:48

Сирійська повстанська група "Ахрар Аль-Шам" заявила у п'ятницю, що військова коаліція, яку очолюють США проти ІДІЛ стоїть за смертельної атакою на мечеть поблизу Алеппо, під час якої загинули 46 щонайменше осіб.

Про це повідомляє Reuters.

Нагадаємо, у Сирії військові літаки атакували мечеть в селищі Аль-Цзина, що контролюється повстанцями, на північному заході Сирії, в результаті чого загинули щонайменше 46 людей та ще десятки поранено.

Після цього Американські військові заявили про те, що було здійснено авіаудари проти бойовиків "Аль-Каїди" на півночі Сирії, проте заперечили атаку на мечеть.

У США повідомили, що будуть розслідувати інформацію про атаку на мечеть у селищі Аль-Цзина, під час якої було вбито понад 40 осіб.

"Ахрар Аль-Шам, жорстке ісламістське угрупування, яке боролося разом із націоналістичними угрупованнями під прапором Вільної сирійської армії, брало участь у сутичках в цьому році з джихадистськими угрупованнями, що є військовою ціллю Вашингтона", - зазначає агентство.

Повідомляється, що "Ахрар Аль-Шам" має також підтримку Туреччини та інших регіональних держав, що виступають проти Асада.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.