США вибачилися перед Британією за звинувачення щодо "прослушки"

П'ятниця, 17 березня 2017, 14:34

США вибачилися перед Британією після звинувачень Білого дому в тому, що телефони в "Трамп-тауер" прослуховувалися за допомогою британської розвідки за дорученням Барака Обами.

Про це повідомляє The Telegraph з посиланням на джерела в розвідці.

За даними джерела, прес-секретар Білого дому Шон Спайсер та радник з питань національної безпеки президента США Герберт Макмастер вибачилися за такі претензії.

"Вибачення прийшло прямо від них", - сказало джерело.

Повідомляється, що генерал Макмастер зв'язався з сером Марком Лайаллом Грантом, радником з національної безпеки прем'єр-міністра Британії та передав вибаченням за коментарі щодо прослуховування.

А Спайсер передав свої вибачення через сера Кіма Дарроша, посла Великої Британії в США.

Нагадаємо, версію про те, що телефони в "Трамп-тауер" прослуховувалися за допомогою британської розвідки за дорученням Барака Обами, раніше висунув колишній суддя Ендрю Наполітано в ефірі телеканалу Fox News, де він працює юридичним аналітиком.

Пізніше про цю версію згадав і прес-секретар Білого дому Шон Спайсер.

Після цього Центр урядового зв'язку Великої Британії (Government Communications Headquarters, GCHQ) заявив, що не прослуховував телефонні розмови Дональда Трампа під час передвиборчої кампанії в США.

Зазначимо також, що Комітет Сенату США з розвідки не знайшов жодних доказів щодо звинувачень президента США Дональда Трампа проти екс-президента Барака Обами щодо "прослушки" телефону.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.