У Німеччині походження біженців хочуть розпізнавати за голосом

П'ятниця, 17 березня 2017, 20:08

Німецьке федеральне відомство з питань міграції та біженців (BAMF) у майбутньому планує використовувати спеціальні програми для розпізнавання мовних діалектів, що має дозволити встановити походження шукачів притулку в Німеччині.

Про це пише Deutsche Welle.

"Ідея полягає у тому, щоб взяти у прохачів притулку окремі мовні зразки та запровадити аналіз діалектів в автоматичному режимі", - цитує видання Юліана Детцеля, представника BAMF.

За його словами, у підрозділі BAMF, який займається IT-забезпеченням відомства і у якому він працює, планують протягом наступних двох тижнів розпочати перші тестування нового програмного забезпечення. Планується, що систематичне застосування цього нововведення очікується не раніше 2018 року.

Повідомляється, що нова система базуватиметься на технології розпізнавання голосу, яку використовують банки та страхові компаніями, проте її пере налаштують для роботи з діалектами різних мов. Це має дозволити працівникам відомства, які ухвалюють рішення щодо надання притулку, отримати додатковий інструмент для визначення походження біженців.

Видання відзначає, що комп'ютерний лінгвіст Дірк Хові з Копенгагенського університету висловив свої застереження щодо нової системи.

На його думку, для адекватної роботи вона потребуватиме дуже великої бази даних мовних зразків, яка би представляла різні вікові групи людей, враховувала б їхнє походження тощо.

І створити таку базу даних, на думку фахівця, буде дуже важко.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.