Генпрокурора США звинувачують у приховуванні інформації про зустрічі з послом РФ

Четвер, 2 березня 2017, 08:33

Лідер демократів у Палаті представників Конгресу США Ненсі Пелосі вимагає відставки генерального прокурора Джеффа Сешнса після того, як стало відомо, що він у минулому році двічі розмовляв з послом Росії в США і не розповів про це на слуханнях у Сенаті щодо затвердження його кандидатури на посаду глави міністерства юстиції.

Про це повідомляє Голос Америки.

"Після того, як він збрехав під присягою Конгресу про його контакти з росіянами, генеральний прокурор повинен піти у відставку, – йдеться в заяві Пелосі. – Сешнс не гідний того, щоб очолювати правоохоронну систему нашої країни і повинен піти у відставку".

Раніше стало відомо, що нинішній генеральний прокурор двічі розмовляв з послом Росії в США в минулому році, коли був сенатором, і не розповів про це на слуханнях із затвердження його кандидатури, коли його запитували про можливі контакти між передвиборним штабом Трампа та представниками російської влади.

Одна з цих зустрічей була приватною розмовою Сешнса і російського посла Сергія Кисляка, яка проходила в офісі сенатора у вересні.

На думку представників американської розвідки, саме на цей період припав пік російської кіберкампанії, спрямованої на зміну ходу президентської передвиборної гонки.

Пізніше Сешнс випустив заяву, в якій підкреслив, що він "ніколи не зустрічався з російськими офіційними особами для обговорення питань, пов'язаних з передвиборчою кампанією".

Контакти, про які раніше не було відомо, можуть дати привід для нових закликів в Конгресі про призначення спеціального прокурора для розслідування ролі Росії у президентських виборах 2016 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.