У парламенті Британії хочуть ясності щодо долі асоціації Україна-ЄС після Brexit

Четвер, 2 березня 2017, 10:10

Британські депутати закликали МЗС прояснити, чи буде Угода про асоціацію між Україною і ЄС виконуватися Британією після Brexit.

Про це йдеться у звіті комітету у закордонних справах британського парламенту.

"МЗС необхідно уточнити, чи буде Угода про асоціацію Україна-ЄС стосуватися Великої Британії у її політичних і економічних відносинах з Україною після Brexit" - йдеться у звіті.

"Якщо Британія перестане бути стороною Угоди після виходу з ЄС, МЗС повинне негайно почати розробку угоди, яка замінить асоціацію" - наголосили у британському парламенті.

"Очевидно, що відносини ЄС з Україною триватимуть, і ми повинні розвивати наші власні двосторонні відносини з Україною, яких ми прагнемо. Це піде на користь для України, для її реформ і торгівлі, де наші інтереси зберігаються" - сказав політичний директор МЗС Британії Тім Барроу.

Також у британському парламенті заявили, що 20 мільйонів фунтів, передбачені у Фонді ефективного управління задля підтримки України, Грузії, Молдови, Сербії і Боснії є неадекватною сумою. В звіті підкреслюється, що лише Україна для покращення системи управління потребує "сотень мільйонів фунтів".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.