Україна почала в односторонньому порядку виконувати договір про відкрите небо

Четвер, 2 березня 2017, 13:27

Україна в даний час вже виконує договір про спільний авіаційни простір (так зване "відкрите небо") в односторонньому порядку.

Про це заявив заступник міністра інфраструктури з питань євроінтеграції Віктор Довгань, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Неофіційно в ЄС визнають, що їм соромно за цю колізію. Договір був парафований в 2009 році, але до цих пір не набув чинності. Ми шукаємо шляхи для розблокування цієї ситуації, проте одночасно нами прийнято політичне рішення – Україна  в односторонньому порядку починає виконувати договір про відкрите небо", - сказав Довгань.

За його словами, Україна поступово імплементує всі регламенти, які мала втілити до впровадження "відкритого неба", і готується до відкриття нашого авіаринку.

"Після цього ми надсилаємо листи до країн ЄС з простим запитанням: відповідно до угоди ми відкриваємо свій авіаринок – друзі, ви з нами чи ні? Ми розуміємо, що не всі країни ЄС підуть на це, але це певний політичний метод тиску для вирішення ситуації", - сказав Довгань у коментарі корреспонденту ЄвроПравди.

Як відомо, підписання угоди про спільний авіапростір заблоковане від кінця 2013 року через суперечку Британії та Іспанії щодо статусу аеропорту Гібралтару.

Укладання даної угоди має відкрити доступ дешевших авіаліній на український ринок.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.