Україна експортувала на $500 млн до Венето, де хотіли визнати анексію Криму

інфографіка
Четвер, 2 березня 2017, 14:53

Український експорт до італійського регіону Венето у 2016 році склав $500 млн, і це більше ніж до Великої Британії, Франції або Австрії.

Про це повідомив посол України в Італії Євген Перелигін на своїй сторінці у Facebook.

Напередодні у Венето у присутності регіональної влади та підприємців презентували результати та перспективи двосторонньої співпраці.

"Величезний інтерес місцевого бізнесу до економічної співпраці з Україною базується на тому факті, що у минулому році український експорт до цього регіону сягнув близько 500 млн. дол. США, а товарообіг Україна-Венето перевищував товарообіг нашої країни з такими країнами як Болгарія або Греція, Данія чи Норвегія, Португалія чи Сербія, Фінляндія чи Швеція", - написав посол.

Зазначимо, що на презентації демонстрували результати торгівельної співпраці за січень-вересень 2016 року, і загальний об’єм торгових операцій (експорт+імпорт) склав 500 млн євро – український експорт склав 325,1 млн євро, а імпорт – 175,6 млн євро.

натисніть для збільшення

У коментарі ЄвроПравді посол зазначив, що дані за весь рік, які поки що не опубліковані офіційно, показують, що частка українського експорту загалом склала близько $500 млн.

Зазначимо, що Італія є другим після Польщі напрямком для українських експортерів. За офіційними даними, за січень-листопад 2016 року український експорт до Італії склав $1,7 млрд.

Нагадаємо, 18 травня 2016 року регіональна рада Венето – північно-східного регіону Італії з центром у Венеції – підтримала резолюцію щодо визнання Криму частиною РФ та з закликом до італійського уряду скасувати санкції проти Росії.

Згідно з резолюцією, керівництво регіону уповноважене вести роботу з урядом і парламентом Італії з метою перегляду відносин між ЄС і Євросоюзом.

Міністерство закордонних справ Італії після резолюції Венето підтвердило позицію своєї країни про невизнання референдуму в Криму 2014 року і продовження санкцій проти Росії до виконання Мінських угод.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.