Сирійська опозиція закликала Трампа виправити "катастрофічні помилки" Обами

Четвер, 2 березня 2017, 15:44

Головний парламентер сирійської опозиції на мирних переговорах в Женеві сподівається на те, що президент США Дональд Трамп виправить "катастрофічні" помилки свого попередника Барака Обами та стане надійним партнером проти "диявольського" Ірану.

Про це повідомляє Reuters.

"Люди в Сирії заплатили високу ціну за катастрофічні помилки, допущені адміністрацією Обами", - заявив Наср Аль-Харірі журналістам на брифінгу після зустрічі з посередником ООН Стеффаном де Містурою.

"Обама збрехав, він не виконав жодної з обіцянок, які він зробив для сирійського народу. Він мовчав про злочини, скоєні Башаром Аль-Асадом", - сказав парламентер сирійської опозиції.

Харірі також сказав, що сирійська опозиція має точки зіткнення з Трампом, тому що вони і президент США хочуть вести боротьбу з тероризмом та обмежити вплив Ірану.

Вашингтон, за його словами, повинен підтримати опозицію.

"Ми дійсно чекаємо, що США побудували свої позиції на правдивій інформації, щоб грати активну роль у регіоні і виправити серйозні помилки адміністрації Обами", - сказав Харірі.

Зазначимо, що делегацію сирійської опозиції очолює новий представник у переговорах у Женеві - Наср Харірі, 40-річний кардіолог з південної провінції Дараа, де повстання, що викликало громадянську війну в Сирії, почалося в березні 2011 року. Затриманий понад 20 разів перед втечею з Сирії, тепер він є високопоставленим членом Сирійської національної коаліції, однієї з найбільших опозиційних груп.

Нагадаємо, у Женеві 23 лютого розпочався новий раунд переговорів з мирного врегулювання ситуації у Сирії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.