Країни ЄС мають бути готові затримувати мігрантів, які очікують депортації - Аврамопулос

Четвер, 2 березня 2017, 18:28

Держави-члени Європейського Союзу повинні бути готові затримувати більше мігрантів, які не отримали дозвіл на притулок, щоб запобігти їхній втечі, перш ніж вони будуть депортовані.

Про це заявив єврокомісар з питань міграції Дімітріс Аврамопулос, передає Reuters.

"Європейський Союз прагне зменшити імміграцію після того, як близько 1,6 мільйона біженців і мігрантів досягли берегів ЄС через Середземне море в 2014-2016 роках", - зазначає агентство.

"Показники щодо повернення (мігрантів - Ред.) мають бути поліпшені", - сказав Аврамопулос у четвер у ході представлення нових пропозицій Єврокомісії.

"Державам-членам також слід скористатися можливістю затримувати мігрантів, якщо є ризик втечі та на досить тривалий період, щоб мати можливість завершити процес повернення та реадмісії", - додав він.

"Це ніколи не повинно розглядатися як щось на зразок концтабору", - сказав Аврамопулос, додавши, що мігранти повинні залишатися в дуже гідних умовах.

За оцінками Брюсселя, в ЄС є близько 1 млн осіб, яких можуть відправити назад.

Нагадаємо, німецький уряд схвалив 22 лютого пакет заходів, які дозволять пришвидшити депортацію тих, кому було відмовлено у наданні притулку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.