У Раді ЄС обіцяють, що безвіз для України запрацює у червні – ЗМІ

Четвер, 2 березня 2017, 20:12

Українські громадяни зможуть подорожувати до країн Євросоюзу без віз у червні 2017 року.

Про це з посиланням на представників Мальтійського головування при Раді ЄС повідомляє Укрінформ.

"Швидке затвердження країнами-членами візової лібералізації для України означає, що вона набуде чинності у червні", – так прокоментували у Мальтійському головуванні рішення послів країн-членів при раді ЄС про затвердження проекту законодавчої резолюції щодо візової лібералізації для України.

Раніше повідомлялося, що Комітет постійних представників країн-членів ЄС (COREPER) на зустрічі у Брюсселі схвалив рішення про візову лібералізацію для України.

Таким чином, посли ЄС затвердили текст законодавчої пропозиції надати Україні безвізовий режим, погоджений у рамках тріалогу.

Відтак, для остаточного затвердження безвізового режиму для України пропозицію має схвалити Комітет Європарламенту з громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ, потім має відбутися голосування на пленарному засіданні Європарламенту.

Після цього рішення має остаточно затверджене Радою ЄС на рівні міністрів.

Як відомо, 28 лютого на консультаціях країн-членів ЄС, представників Європарламенту та Єврокомісії було досягнуто згоди щодо запуску візової лібералізації для громадян України.

Раніше повідомлялося, що після узгодження документа в рамках тріалогу, в квітні його мають розглянути в Європарламенті, в травні – схвалити у Раді ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.