У Хорватії за воєнні злочини затримали колишнього югославського військового

Понеділок, 20 березня 2017, 07:58

Колишнього офіцера Югославської народної армії Чедоміра Бороєвича затримали у Хорватії за підозрою у скоєнні воєнних злочинів на території нинішньої Хорватії.

Про це повідомляє Vijesti.

Затриманий капітан Чедомір Бороєвич, підозрюваний в обстрілі хорватського Шибеника у 1991-му році. Затриманому інкримінують воєнні злочини проти мирного населення.

"За підозрою у скоєнні воєнних злочинів на прикордонному переході Карашовічі затриманий 54-річний Чедомір Бороєвич, колишній офіцер ЮНА (Югославської народної армії – ред.), а нині громадянин Чорногорії та Хорватії", – йдеться у повідомленні.

Наразі колишній військовий тимчасово затриманий до рішення суду щодо його подальшої долі, яке має бути ухвалене у понеділок 20 березня.  

"Чедомір Бороєвич капітан бойового корабля колишньої ЮНА у відставці, підозрюється, що під час запеклих атак ЮНА в Шибеник з 16 до 18 вересня 1991 року, в якості командира патрульного човна віддавав накази обстрілювати Шибеник без вибору цілей, вогнем з усієї наявної зброї, в тому числі і по цивільним об'єктам і мирним мешканцям", – повідомляє видання.

Як відзначає slobodnadalmacija, на думку слідства Бороєвич "діяв всупереч Женевській Конвенції про захист цивільного населення під час війни та додаткового протоколу до Женевських конвенцій "Про захист жертв міжнародних збройних конфліктів ".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.