У Дамаску йдуть запеклі бої, повстанці несподівано атакували урядові позиції

Понеділок, 20 березня 2017, 11:33

У східних районах столиці Сирії Дамаску 19 березня розпочалися запеклі бої, після того як повстанці здійснили несподіваний напад на урядові війська.

Про це повідомляє Al Jazeera.

Видання зазначає, що сильні обстріли та снайперський вогонь можна було почути по всьому Дамаску, оскільки повстанські угруповання, які в союзі з колишньою філією "Аль-Каїди" - "Джабхат Фатх Аль-Шам" почали наступ на урядові позиції на сході міста.

Зіткнення зосереджені на території, яка контролюється урядовими військами, між двома опозиційними анклавами у районах Джобар та Квабун. 

Угруповання повстанців "Ахрар Аль-Шам" заявило, що їм вдалося "звільнили" цю територію.

Повстанці просунулися близько до площі Аббасін та захопили кілька будівель. За даними Сирійського центру моніторингу прав людини, повстанці розпочали обстріл кількох районів Дамаска.

У свою чергу, урядові війська відповіли близько десятками авіаударів по району Джобар.

За даними журналіста видання, принаймні 15 цивільних осіб були вбиті після того, як урядові сили почали обстріл житлових кварталів в Східній Гуті, але сьогодні бої стали менш інтенсивніші.

Нагадаємо, нещодавно внаслідок двох терактів у столиці Сирії Дамаску десятки людей загинули, більше сотні були поранені.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.