Єврокомісія готова до початку переговорів щодо Brexit 29 березня

Понеділок, 20 березня 2017, 14:01

Європейська комісія готова до початку переговорів щодо виходу Британії з ЄС 29 березня, як про це оголосила раніше 20 березня премʼєр Британії Тереза Мей.

Про це заявив представник Єврокомісії Маргарітіс Схінас під час прес-конференції в Брюсселі.

"Так, ми (Єврокомісія. – Ред.) були проінформовані завчасно про наміри Британії запустити процедуру виходу з ЄС… наразі ми чекаємо повідомлення від уряду Сполученого Королівства про запуск процедури. Як ми знаємо тепер, процедура розпочнеться 29 березня", – повідомив Схінас, відповідаючи на питання про те, чи в Єврокомісії готові до початку перегорів з Brexit 29 березня.

"Наголошую, з нашого боку є готовність до початку переговорів, тепер ми чекаємо офіційного повідомлення від Британії", – додав Схінас.

Він також додав, що наступним кроком з боку ЄС за процедурою буде надання мандата на початок перегорів для переговорів головному парламентеру ЄС щодо Brexit Мішелю Барньє.

Раніше повідомлялося, що прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей застосує статтю 50 Договору про ЄС, чим розпочне процедуру виходу країни з ЄС, у середу 29 березня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.