Євросоюз проти проведення дострокових виборів в Україні

Понеділок, 20 березня 2017, 14:50

Європейський Союз проти проведення дострокових виборів в Україні, оскільки вони неминуче призведуть до зупинки реформ і політичної нестабільності.

Про це заявила представник Єврокомісії, заступник гендиректора директорату NEAR (сусідство і розширення ЄС) Катаріна Матернова в інтерв’ю "Європейській правді".

Матернова вважає, що дострокові вибори не підуть на користь Україні.

"Євросоюз підтримує чинний уряд, оскільки він прихильний до проведення реформ, і ми сподіваємося, що він зможе працювати до завершення свого мандата, продовжуючи зміни в країні.

Я не думаю, що дострокові вибори підуть на користь Україні. Набагато більше вам потрібна стабільність уряду", - заявила вона.

За її словами, будь-які заяви про те, що ЄС підтримує дострокові вибори в Україні, є неправдою.

"І якщо ви від когось почуєте, що в ЄС зараз є підтримка дострокових виборів в Україні, то це навіть не "альтернативні факти", це просто неправда. В жодній з європейських дискусій, в жодній з інституцій я не чула навіть натяків на це.

Дострокові вибори не можуть бути в інтересах Євросоюзу, оскільки вони неминуче призведуть до зупинки реформ і політичної нестабільності. Цю енергію краще спрямувати на виконання амбітних реформ, які стоять перед вами", - сказала Матернова.

Детальніше про неприпустимість дострокових виборів, про результати боротьби з корупцією, про роль України в регіоні та інше читайте в інтерв'ю Європейської Правди з представником Єврокомісії Катаріною Матерновою: "Представниця ЄК: Триває війна між українськими інституціями та особистими інтересами"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.