США заборонили перевозити ноутбуки на рейсах зі Стамбула та ще 9 аеропортів

Вівторок, 21 березня 2017, 13:01

Уряд США вводить заборону для пасажирів рейсів з восьми країн Близького Сходу та Африки, а також Туреччини, брати в ручну поклажу ноутбуки, айпади, камери та більшість іншої електронної техніки.

Про це повідомляє агентство The Associated Press.

За інформацією агентства, заборона має набрати чинності у вівторок, 21 березня, після того як Адміністрація з транспортної безпеки США поінформує авіакомпанії, яких стосується ця заборона.

Заборона є безстроковою та стосуватиметься дев'яти авіакомпаній.

Повідомляється, що інформація про заборону брати в ручну поклажу ноутбуки, айпади, камери та іншу техніку була опублікована в понеділок, 20 березня, авіакомпанією Royal Jordanian Airlines та офіційним інформаційним агентством Саудівської Аравії.

Згідно з новими вимогами, всі ноутбуки, фотоапарати, планшети, електронні книги, портативні DVD-плеєри, електронні ігрові пристрої, подорожні принтери та сканери повинні бути у вантажному відсіку під час всієї тривалості польоту.

Американський чиновник розповів агентству The Associated Press, що заборона буде поширюватися на прямі безпосадкові рейси до США з 10 міжнародних аеропортів, які обслуговують такі міста: Каїр (Єгипет), Амман (Йорданія), Ель-Кувейт (Кувейт), Касабланка (Марокко), Доха (Катар), Ер-Ріяд і Джидда (Саудівська Аравія), Стамбул (Туреччини) та Абу-Дабі й Дубаї (Об'єднані Арабські Емірати).

За інформацією CNN, дев'ять авіакомпаній, яких стосується така заборона, вже поінформовані про процедури Управління з транспортної безпеки та протягом 96 годин мають зробити все необхідне для виконання нових вимог.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.