Ноутбуки на рейсах в США забороняють через дані про новий тип бомби - ЗМІ

Вівторок, 21 березня 2017, 14:21

Активність терористичної організації "Аль-Каїда" на Аравійському півострові, зокрема її зусилля з виготовлення бомб, які взагалі не містять металу, могла вплинути на рішення уряду США щодо заборони пасажирам рейсів з восьми країн Близького Сходу та Африки, а також Туреччини, брати в ручну поклажу ноутбуки та більшість іншої електронної техніки.

Про це повідомляє CNN з посиланням на дані одного із чиновників США.

За інформацією одного з американських чиновників, заборона на електротехніку у ручній поклажі можливо пов'язана з небезпекою діяльності "Аль-Каїди" на Аравійському півострові.

Чиновник заявив, що на це могли вплинути дані, отримані після недавнього рейду спецпідрозділів США в Ємені.

Повідомляється, що угруповання "Аль-Каїда" на Аравійському півострові активно намагається створювати бомби, які містять мало або взагалі не містять металу для того, щоб атакувати комерційні літаки.

Головна особа цієї терористичної групи, яка займається виготовлення бомб, Ібрагім Аль-Асірі, навчає інших бойовиків виготовляти такі бомби.

Чиновник заявив, що сьогодні це єдина терористична організація, яка зробили помітне зусилля, щоб спробувати атакувати авіакомпанії.

CNN зазначає, що у письмовій заяві Міністерство внутрішньої безпеки США наголосило на тому, що не буде коментувати потенційні заходи щодо безпеки, "проте буде надавати оновлену інформацію по мірі необхідності".

Нагадаємо, уряд США ввів заборону для пасажирів рейсів з восьми країн Близького Сходу та Африки, а також Туреччини, брати в ручну поклажу ноутбуки, айпади, камери та більшість іншої електронної техніки.

Заборона буде поширюватися на прямі безпосадкові рейси до США з 10 міжнародних аеропортів, які обслуговують такі міста: Каїр (Єгипет), Амман (Йорданія), Ель-Кувейт (Кувейт), Касабланка (Марокко), Доха (Катар), Ер-Ріяд і Джидда (Саудівська Аравія), Стамбул (Туреччини) та Абу-Дабі й Дубаї (Об'єднані Арабські Емірати).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.