Turkish Airlines підтвердила заборону більшості гаджетів на рейсах до США

Вівторок, 21 березня 2017, 16:56

Турецька авіакомпанія Turkish Airlines офіційно підтвердила інформацію про заборону брати в ручну поклажу більшість електронної техніки на рейсах до США.

Про це йдеться у заяві на сайті компанії.

"Виходячи із заяви, яку ми отримали від відповідних органів, Turkish Airlines повідомляють наших пасажирів, що будь-який електронний або електричний пристрій розміром більше, ніж мобільний телефон або смартфон (за винятком медичного обладнання) не повинен перевозитися на борту наших рейсів, які прибувають до США", - йдеться у повідомленні.

Авіакомпанія зазначає, що всі електронні пристрої, які підпадають під заборону, пасажири зможуть перевозити в багажному відсіку літака.

Нагадаємо, уряд США ввів заборону для пасажирів рейсів з восьми країн Близького Сходу та Африки, а також Туреччини, брати в ручну поклажу ноутбуки, айпади, камери та більшість іншої електронної техніки.

Заборона буде поширюватися на прямі безпосадкові рейси до США з 10 міжнародних аеропортів, які обслуговують такі міста: Каїр (Єгипет), Амман (Йорданія), Ель-Кувейт (Кувейт), Касабланка (Марокко), Доха (Катар), Ер-Ріяд і Джидда (Саудівська Аравія), Стамбул (Туреччини) та Абу-Дабі й Дубаї (Об'єднані Арабські Емірати).

За неофіційною інформацією, заборона на техніку у ручній поклажі, можливо, пов'язана з небезпекою діяльності "Аль-Каїди" на Аравійському півострові.

Терористи намагаються створювати бомби, які містять мало або взагалі не містять металу для того, щоб атакувати комерційні літаки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.