Греція може не підписати Римську декларацію ЄС через суперечку з МВФ - ЗМІ

Вівторок, 21 березня 2017, 18:21

Греція погрожує не підписати Римську декларацію, яку мають прийняти на саміті Євросоюзу 25 березня, через нереальні, на думку Афін, вимоги Міжнародного валютного фонду.

Про це повідомляє Kathimerini із посиланням на грецьких чиновників.

Лідери ЄС на саміті в Римі в суботу мають підписати спільну декларацію з нагоди 60-річчя підписання Римського договору, яка міститиме загальні тези щодо цінностей і принципів союзу.

За даними ЗМІ, грецькі чиновники прагнуть до того, щоб у спільній декларації був пункт, в якому б була згадка про європейські правила захисту трудових прав громадян.

Питання про трудові права і вимоги МВФ щодо подальшої лібералізації цього сектору стало головним каменем спотикання в переговорах між Грецією та її кредиторами, які вказують на недостатній прогрес у реформах.

Нагадаємо, наприкінці лютого грецький прем'єр-міністр Алексіс Ціпрас наголосив, що для його країни закінчилася "епоха жорсткої економії".

Міжнародний валютний фонд не вважає за необхідне проводити реструктуризацію боргів Греції. Крім того, в МВФ закликали владу Греції до подальших реформ податкової та пенсійної системи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.