Президент Молдови боротиметься в суді за право відібрати паспорт у Бесеску

Вівторок, 21 березня 2017, 20:36

У президента Молдови обіцяють оскаржити в апеляційному суді рішення кишинівського суду, згідно з яким призупинено дію указу президента Ігоря Додона про позбавлення колишнього президента Румунії Траяна Бесеску молдовського громадянства.

Про це заявив радник президента Молдови з питань взаємодії з парламентом і урядом Максим Лебединський, повідомляє Newsmaker.

"Як і очікувалося, тема була політизована. Рішення про призупинення президентського указу було прийняте таємно, але ще гірше те, що перш ніж сповістити президентуру про судовий процес, був піднятий такий галас в пресі", — заявив Лебединський, додавши, що при складанні указу всі законні норми були дотримані.

Рішення призупинити дії указу президента суд прийняв у вівторок, 21 березня. Указ Додона був тимчасово позбавлений юридичної сили до винесення остаточного судового рішення.

Суд зобов'язав Додона до 2 травня представити обґрунтування свого рішення. Перше слухання суду у цій справі відбудеться 16 травня.

Бесеску і його дружина отримали громадянство Молдови 9 червня 2016 року за указом колишнього президента Молдови Ніколає Тімофті.

В січні новий президент Молдови Ігор Додон підписав указ про позбавлення Бесеску молдавського громадянства. Документ не торкнувся дружини колишнього президента Румунії. Бесеску назвав рішення Додона "політичним" і звернувся до суду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.