МЗС України відреагувало на заяви Будапешта щодо угорської автономії

Середа, 22 березня 2017, 11:58

У Міністерстві закордонних справ України висловили здивування щодо закликів віце-прем’єра Угорщини Жолта Шем’єна до створення автономних угорських меншин в країнах-сусідах.

Про це йдеться у відповідному коментарі МЗС України.  

"З подивом сприйняли публічні заклики віце-прем’єра Угорщини Жолта Шем’єна до створення автономій угорської меншини в сусідніх країнах", – йдеться у повідомленні.

В МЗС підкреслили важливість Угорщини для України та… високий рівень конструктивної співпраці між країнами.

"Ми розраховуємо, що позиція стосовно поваги до територіальної цілісності, суверенітету і Конституції нашої держави й надалі залишатиметься в основі наших добросусідських відносин. Будь-які спекуляції на цю тему не відповідають інтересам наших двох країн і народів та, сподіваємося, не відображають офіційну позицію Будапешта", – наголосили у зовнішньополітичному відомстві України.

Також в МЗС України наголосили на необхідності "протистояти спробам використання питання забезпечення прав нацменшин …  російським агресором, для нагнітання атмосфери недовіри і нерозуміння".

Адже, як відзначають у вітчизняному МЗС, "завдяки багаторічним зусиллям української влади та угорської громади рівень забезпечення культурних, релігійних та освітніх потреб етнічних угорців в Україні є у багатьох сенсах прикладом для інших країн регіону".

Раніше повідомлялося, що віце-прем’єр Угорщини виступив за автономію для угорських меншин за кордоном.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.