Росія применшила свої втрати під час боїв за сирійську Пальміру

Середа, 22 березня 2017, 12:41

Росія зазнала втричі більше втрат у Сирії з кінця січня 2017 року, ніж про це заявили офіційні представники Кремля.

Про це повідомляє агентство Reuters, якому вдалося зібрати докази.

Вісімнадцять російських громадян, які воювали разом з сирійськими урядовими військами, були вбиті від 29 січня 2017 року - період, який збігся з інтенсивними бойовими діями для захоплення Пальміри від бойовиків ІДІЛ.

Проте Міністерство оборони Росії офіційно повідомило про загибель всього п'ять військовослужбовців в Сирії за той же період.

Крім того, у заявах офіційних осіб РФ не згадуються масштабні наземні операції в боротьбі за Пальміру.

Агентство зазначає, що число загиблих було виявлено в ході бесід з родичами та друзями загиблих чоловіків, працівниками кладовищ, завдяки повідомленням місцевих ЗМІ про похорони та доказам, зібраними групою блогерів, а також командою, що займається розслідуванням військових конфліктів

У кожному випадку агентство Reuters здійснило незалежну перевірку інформації про загибель, спілкуючись з людьми, які знали покійних.

Раніше повідомлялося, що у Сирії під час боїв за Пальміру на міні підірвався начальник управління бойової підготовки штабу Західного військового округу РФ генерал-майор Петро Мілюхін.

Нагадаємо, за даними російського видання "Коммерсантъ", у Сирії при штурмі Пальміри 2 березня загинув 24-річний російський військовий.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.