Держдума РФ звільнила від податків росіян, які потрапили під санкції ЄС та США

Середа, 22 березня 2017, 12:59

Державна дума Росії прийняла 22 березня в третьому, остаточному читанні законопроект, який дозволяє росіянам, які попали під санкції не звітувати про доходи та не платити податки в Росії.

Про це повідомляє Meduza.

За документ проголосували 322 депутати, проти — 85, один депутат утримався.

Видання зазначає, що поправку до російського Податкового кодексу підготував депутат РФ Андрій Макаров. Вона дозволяє тим росіянам, які попали під санкції та які мають бізнес або майно за кордоном, не ставати податковими резидентами Росії.

Статус резидента раніше був для них обов'язковим, оскільки через санкції вони не можуть покинути країну. Поправка була додана в законопроект, який ніяк не був пов'язаний із санкціями.

Макаров пояснив необхідність нового закону особливістю європейських податкових законів.

Проте, як з'ясувало видання, з усіх росіян, які потрапили під санкції, цей закон може бути вигідний насамперед мільярдерові Геннадію Тимченку.

"Він багато років був податковим резидентом Швейцарії, але через санкції був змушений жити в Росії з 2014 року", - повідомляє Meduza.

Раніше повідомлялося, що на звільнення від статусу податкових резидентів Росії зможуть претендувати особи, які попали під санкції з початку 2014 року.

Нагадаємо, нещодавно ЄС на півроку продовжив санкції проти громадян України і Росії, введені через загрозу територіальній цілісності України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.