Помічники Трампа могли узгоджувати компромат на Клінтон з росіянами – ЗМІ

Четвер, 23 березня 2017, 08:58

Федеральне бюро розслідування США володіє інформацією, яка вказує на те, що помічники президента Дональд Трамп могли координувати поширення інформації, яка дискредитувала Хілларі Клінтон під час виборчої кампанії, з агентами спецслужб РФ.

Про це пише CNN з посиланням на американських чиновників.

Наразі, за даними CNN, ФБР вивчає наявну інформацію, що стосується в першу чергу розслідування діяльності певних осіб з оточення Трампа, тобто їх подорожей, відряджень, телефонних дзвінків і особистих зустрічей.

Перевірка була розпочата після того, як слідчі контррозвідки ФБР запідозрили наявність координації з російськими агентами. Наразі інформація неповна і розслідування триває.

Повідомляється, що в Білому домі не коментують інформацію, від коментарів відмовилися і у ФБР.

Нагадаємо, в понеділок директор Федерального бюро розслідувань США Джеймс Комі вперше публічно підтвердив, що ФБР розслідує можливість втручання Росії у президентські вибори 2016 року.

За інформацією джерел CNN, ФБР поки не може довести наявність злочинної змови зі спецслужбами РФ, проте саме інформація про таку діяльність зараз в центрі уваги слідства.

CNN нагадує, що ФБР вже розслідувало потенційні контакти з російськими спецслужбами РФ чотирьох колишніх помічників Трампа:  Майкла Флінна, Пола Манафорта, Роджера Стоун і Картер Пейджа.

Всі четверо заперечують свої нелегальні контакти і CNN не знайшло підтвердження того, що хоча б один з них є суб'єктом перевірки останньої інформації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.