У Чорногорії попередили замах на прокурора, що розслідує переворот – ЗМІ

Четвер, 23 березня 2017, 10:18

Агентство національної безпеки та департамент поліції Чорногорії змогли запобігти замаху на прокурора Мілівоя Катніча, який розслідує справу про спробу державного перевороту в жовтні минулого року.

Про це повідомляє RTCG.

Десять днів тому (правоохоронці – ред.) отримали оперативну інформацію про підготовку замаху на прокурора Мілівоя Катніча", – йдеться у повідомленні.

Наразі відомо, що чорногорські спецслужби отримали дані про серба, який готував вбивство прокурора, від спецслужб інших країн.

За інформацією джерел охорону прокурора було посилено, йому було надано броньований автомобіль.

Нагадаємо, 16 жовтня минулого року в день парламентських виборів у Чорногорії заарештували 20 громадян Сербії, звинувативши їх у плануванні збройних нападів на державні установи.

Опозиційні партії заявили, що вся операція була сфабрикована, і звинуватили прем’єра Міло Джукановича у використанні служб безпеки для продовження свого керівництва країною, яке триває вже чверть століття.

Перед голосуванням Джуканович заявив, що Росія фінансує опозицію для того, щоб зірвати майбутнє членство Чорногорії у НАТО.

У листопаді Міло Джуканович звинуватив проросійську опозицію у безпосередній причетності до сценарію силової зміни влади в країні і його вбивства у день виборів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.