Туреччина просить США та Британію зняти заборону щодо гаджетів на рейсах зі Стамбула

Четвер, 23 березня 2017, 11:54

Туреччина веде переговори з США та Великою Британією, щоб виключити Turkish Airlines та головний аеропорт Стамбула зі списку авіарейсів та аеропортів, щодо яких введено заборону перевозити в ручній поклажі більшість електронної техніки до США.

Про це повідомив прес-секретар Міністерства закордонних справ Туреччини Гусейн Муфтуглу на прес-конференції в Анкарі, повідомляє Reuters.

Як відомо, уряд США ввів заборону для пасажирів рейсів з восьми країн Близького Сходу та Африки, а також Туреччини, брати в ручну поклажу ноутбуки, айпади, камери та більшість іншої електронної техніки.

Згодом Велика Британія оголосила про заборону провезення у салонах літаків електронних пристроїв, більших за телефон, на пасажирських рейсах з Туреччини, Лівану, Йорданії, Єгипту, Тунісу та Саудівської Аравії.

За інформацією Turkish Minute, турецький міністр з транспорту, морських справ та комунікацій Ахмет Арслан ще у середу направив лист для уряду США з проханням виключити Туреччину зі списку країн, на які поширюється заборона перевозити в ручній поклажі більшість електронної техніки до США.

Раніше повідомлялося, що активність терористичної організації "Аль-Каїда" на Аравійському півострові, зокрема її зусилля з виготовлення бомб, які взагалі не містять металу, могла вплинути на рішення уряду США щодо заборони пасажирам рейсів з восьми країн Близького Сходу та Африки, а також Туреччини, брати в ручну поклажу ноутбуки та більшість іншої електронної техніки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.