Польща попереджає, що може не підписати Римську декларацію ЄС

Четвер, 23 березня 2017, 12:07

Польща може підтримати Римську декларацію, яка визначатиме курс Європейського Союзу після виходу Великої Британії, якщо документ не зачіпатиме питання, які Варшава вважає важливими.

Про це заявила прем'єр-міністр Польщі Беата Шидло, повідомляє Euractiv.

У проекті декларації йдеться про те, що лідери країн ЄС будуть прагнути до союзу, який сприяє економічному та соціальному прогресу, а також згуртованості і зближенню, беручи до уваги різні соціальні моделі і ключову роль соціальних партнерів.

"Якщо в декларацію не включать питання, які є пріоритетними для Польщі, ми не будемо підтримувати її", - сказала Шидло.

"Єдність Європейського Союзу, щільне оборонне співробітництва з НАТО, посилення ролі національних урядів і правила спільного ринку, яка мають не роз'єднувати, а об'єднувати – ось ті чотири пріоритети, які повинні бути включені в декларацію", - додала вона.

Раніше глава правлячої польської партії "Право і справедливість" Ярослав Качинський заявив, що Польща на ювілейному саміті в Римі продемонструє свою жорстку опозицію ідеї Європи різних швидкостей.

Як відомо, лідери найбільших економік континентальної Європи схвалили концепцію багатошвидкісної Європи, в якій деякі країни могли б поглиблювати інтеграцію швидше, ніж інші.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.