Мей про теракт у Лондоні: "демократія продовжується, ми не боїмося"

Четвер, 23 березня 2017, 12:59

Прем'єр-міністр Британії Тереза Мей зробила заяву у парламенті після вчорашнього нападу у Лондоні, заявивши, що нікому не вдасться змусити замовчати демократію.

Про це вона сказала у своєму виступі перед депутатами британського парламенту, передає BBC.

"Вчора терористичним актом намагалися змусити замовчати нашу демократію, але сьогодні ми зустрічаємося як нормальні люди.

Ми не боїмося, і наша рішучість ніколи не похитнеться перед тероризмом. Ми зустрічаємося тут, у найстаршому з усіх парламентів, бо ми знаємо, що демократія і цінності, які він несе в собі, переможуть", - сказала Мей.

"Терорист прийшов до місця, де люди різних національностей і культур святкують свободу. Це був напад на вільних людей повсюди", - додала вона.

Раніше повідомлялося, що міністр оборони Великої Британії Майкл Феллон вважає, що напад у Лондоні, в результаті якого загинули четверо осіб, включаючи нападника, "пов'язаний з ісламським тероризмом".

Нагадаємо, напередодні у Лондоні в районі Вестмінстерському мосту, біля парламенту Британії, відбулася перестрілка.

За даними очевидців, напад біля парламенту почався на Вестмінстерському мосту, коли автомобіль спочатку врізався в парапет, зачепивши пішоходів, поїхав далі до парламенту, де врізався в огорожу.

Поліцейські застрелили чоловіка, який вискочив з автомобіля і напав на них з ножем.

За останніми даними, внаслідок теракту біля будівлі парламенту в Лондоні загинули 4 осіб, щонайменше 40 отримали поранення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.