Рада ратифікувала угоду з Угорщиною на 50 млн євро для облаштування кордону

Четвер, 23 березня 2017, 14:52

Верховна Рада ратифікувала кредитну угоду між Кабінетом міністрів України та урядом Угорщини про виділення нашій країні 50 млн євро на облаштування українсько-угорського кордону.

Про це повідомляє УНІАН.

За ухвалення відповідного закону проголосували 243 народних депутати за необхідного мінімуму в 226 голосів.

Крім того, депутати проголосували за внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2017 рік" щодо дорожньої інфраструктури на українсько-угорському державному кордоні. За це рішення проголосували 233 народних депутати за необхідного мінімуму в 226 голосів.

Заступник міністра фінансів Юрій Буца повідомив, доповідаючи щодо законопроекту №0136, що угода дасть змогу відремонтувати дорогу на українсько-угорському кордоні.

"Кредитні кошти будуть спрямовані на фінансування інвестиційних проектів з капітального будівництва та на поточний ремонт доріг на українсько-угорському кордоні. Умови кредиту дуже привабливі. Сума кредиту 50 млн євро терміном на 18,5 років з пільговим періодом на півтора року. Ставка за кредитом 0% за умови, якщо 50% товарів, робіт і послуг будуть угорського походження", - наголосив Буца.

Як наголошується в пояснювальній записці, прийняття законопроекту не потребує додаткових коштів з державного бюджету України.

Уряд Угорщини наприкінці листопада минулого року прийняв рішення надати Україні довгостроковий кредит у розмірі 50 млн євро на облаштування українсько-угорського кордону.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.