Ердоган пообіцяв і надалі називати європейців нацистами

П'ятниця, 24 березня 2017, 11:17

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган  заявив, що буде називати європейські країни нацистами доки вони називають його диктатором.

Про це повідомляє Hurriyet daily news.

"У вас є свобода називати Ердогана диктатором, але у Ердогана є свобода називати вас фашистами або нацистами. Без образ, але я буду використовувати ці поняття до тих пір, поки вони називатимуть Ердогана диктатором" - сказав він.

Крім того, президент Туреччини також пояснив свої "нацистські" зауваження щодо Нідерландів і Німеччини.

"Якщо я критикую Німеччину, я називаю речі своїми іменами. Якщо я говорю про це, використовуючи нацистське порівняння, я вживаю його у правильному значенні. Те ж саме стосується Нідерландів. Ви не пускаєте нашого міністра в консульство, ви спускаєте своїх собак на людей… Де міжнародне право? А потім вони стурбовані, коли ми говоримо про нацизм" - заявив Ердоган.

Нагадаємо, канцлер ФРН Ангела Меркель вимагала від Туреччини припинити використання нацистських порівнянь при згадках про Німеччину та її союзників.

Як відомо, в кількох містах Німеччини були скасовані агітаційні заходи турецьких міністрів.

Раніше президент Туреччини  назвав дії голландського уряду "фашистськими", після того, як в Нідерландах заборонили агітаційні виступи турецьких міністрів.

Після цього президент Європейської ради Дональд Туск заявив, що побачити нацизм серед голландців можуть тільки відірвані від реальності люди.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.