Аграмунт переконаний, що делегація Росії має повернутися у ПАРЄ

П'ятниця, 24 березня 2017, 11:51

Голова Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунт переконаний, що російська делегація має повернутися в ПАРЄ.

Про це він заявив в інтерв'ю російському виданню ТАСС.

"Відтоді, як я був обраний у січні 2016 року головою ПАРЄ, я не шкодував ні часу, ні сил на те, щоб зберегти відкритим канал діалогу з російським парламентом.

Я твердо переконаний, що наша асамблея - це 47 членів, а не 46", - заявив він.

За словами Аграмунта, щойно російський парламент представить делегацію РФ на асамблеї, їхні повноваження будуть розглянуті.

"Під час моїх попередніх зустрічей, як і в ході останньої в Мадриді, я підкреслював, що і я, і органи, і доповідачі асамблеї готові працювати з російськими колегами, щоб створити ситуацію, в якій повноваження делегації можуть бути затверджені без обмежень з тим, щоб усі 47 членів асамблеї знову могли працювати разом", - додав він.

Крім того, Аграмунт підтвердив, що він кілька разів обговорював питання зміни регламенту органу з російськими представниками, на найвищому рівні.

"Я обговорював це питання з російськими представниками, на найвищому рівні, кілька разів. Вони відзначили ряд питань, які потребують ретельного вивчення, у тому числі реформу регламенту асамблеї - питання, яке безпосередньо впливає на перспективу повернення російської делегації. Я завжди говорив, що ці важливі питання повинні обговорюватись між 47 національними делегаціями й в рамках глобального і всеосяжного процесу", - сказав він.

Нагадаємо, у 2014 році ПАРЄ ухвалила резолюцію та позбавила російську делегацію права голосу на рік через анексію Криму. У відповідь російська делегація припинила участь у роботі ПАРЄ. У 2016 та 2017 роках Росія не надіслала до Страсбурга список своєї делегації і тим самим уникла голосування, на якому мало б вирішитися питання продовження припинення права голосу.

Як відомо, минулого року президент ПАРЕ Педро Аграмунт виступив з ініціативою повернути Росію до Асамблеї.  

А вже цього року російська делегація в Парламентській асамблеї Ради Європи вимагала змінити правила, аби вона могла повернутися до роботи в Асамблеї.

Нагадаємо, нещодавно президент ПАРЄ Педро Аграмунт привіз до Сирії делегацію російської Держдуми попри те, що Аграмунт не був уповноважений Асамблеєю чи її органами на здійснення такого візиту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.