США перевірятимуть профілі у соцмережах деяких прохачів американських віз

П'ятниця, 24 березня 2017, 12:33

Держдепартамент США наказав американським посольствам та консульствам по всьому світу виробити критерії для "певної групи людей", які потребують додаткової перевірки перед отриманням візи для поїздки в Сполучені Штати, зокрема здійснювати перевірку профілів в соціальних мережах.

Про це повідомляє The Associated Press, якому вдалося отримати копію нещодавнього дипломатичного повідомлення Держдепартаменту, розісланого всім дипмісіям США.

У цьому повідомленні йдеться про те, що американські установи за кордоном мають аналізувати облікові записи в соціальних мережах заявників, які підозрюються у терористичних зв'язках або перебували на території, що контролюється ІДІЛ.

Повідомляється, що такі вказівки були відправлені 17 березня всім дипломатичним місіям США, щоб виконати вказівки меморандуму Трампа щодо посиленої перевірки заявників на отримання американської візи.

Наприклад, у дипповідомленні співробітників консульств просять враховувати, чи заявник на візу з Іраку "був присутній на території, яка перебувала під контролем ІДІЛ". Якщо так, то така інформація повинна бути помічені для додаткової перевірки.

Агентство зазначає, що нові вимоги можуть призвести до затримок в обробці віз.

Нагадаємо, нещодавно уряд США ввів заборону для пасажирів рейсів з восьми країн Близького Сходу та Африки, а також Туреччини, брати в ручну поклажу ноутбуки, айпади, камери та більшість іншої електронної техніки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.