Ципрас: Греція підпише Римську декларацію, але хоче підтримки ЄС щодо вимог МВФ

П'ятниця, 24 березня 2017, 14:26

Греція підпише Римську декларацію, яку мають ухвалити на саміті Євросоюзу 25 березня, але потребує підтримки блоку проти вимог Міжнародного валютного фонду щодо трудових реформ.

Про це напередодні саміту ЄС у Римі заявив прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас, повідомляє Reuters.

В листі, адресованому президенту Європейської ради Дональду Туску та президенту Європейської Комісії Жану-Клоду Юнкеру, Ципрас заявив, що Греція має намір підтримати Римську декларацію, "документ, який веде в позитивному напрямку".

"Тим не менш, для того, щоб мати можливість відсвяткувати ці досягнення (ЄС - Ред.), має бути ясно, на офіційному рівні, чи вони стосуються також Греції. Іншими словами, чи Європейська (угода) діє для всіх без винятку держав-членів, чи лише для всіх, крім Греції", - йдеться у листі.

Нагадаємо, Греція погрожувала не підписати Римську декларацію, яку мають прийняти на саміті Євросоюзу 25 березня, через нереальні, на думку Афін, вимоги Міжнародного валютного фонду.

За даними ЗМІ, грецькі чиновники хотіли, щоб у спільній декларації був пункт, в якому б була згадка про європейські правила захисту трудових прав громадян.

Окрім того, раніше Польща також заявляла, що може не підтримати Римську декларацію, яка визначатиме курс Європейського Союзу після виходу Великої Британії, якщо в тексті документу не буде відображено питань, які Варшава вважає важливими.

Проте напередодні саміту прем'єр-міністр Польщі Беата Шидло заявила, що Римська декларація ЄС за підсумками саміту Євросоюзу буде ухвалена.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.