ЄС виділяє 3 млн євро для супутникової розвідки СММ ОБСЄ в Україні

П'ятниця, 24 березня 2017, 14:25

Європейська Комісія від імені Євросоюзу повторно заявила про свою активну підтримку Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні з огляду на продовження її мандату і про надання додаткового фінансування в сумі 3 млн євро для сфері супутникової візуальної розвідки.

Про це йдеться у повідомленні Єврокомісії.

"Використання зображення супутникових даних дозволить здійснювати глибший моніторинг ситуації на ділянках, до яких, на жаль, спостерігачі все ще не мають доступу" - заявила Високий представник ЄС з зовнішньої і безпекової політики.

"Ця нова допомога ще раз підтверджує стійку відданість Євросоюзу ідеї повного виконання Мінських угод", - додала вона.

Супутникова візуальна розвідка є надважливим аналітичним і планувальним механізмом, зокрема, через те, що він дасть змогу СММ ОБСЄ визначати широкі ділянки, до яких спостерігачі місії не мають доступу, зазначили в ЄК.

За допомогою цього механізму можна також отримувати інформацію про пошкодження інфраструктури, про присутність або переміщення живої сили і техніки.

Це фінансування розподілятиметься через Супутниковий центр Євросоюзу. Центр вишукуватиме потрібні знімки і, за запитом ОБСЄ, надаватиме місії результати аналізів.

Мандат СММ ОБСЄ було продовжено до березня 2018 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: