Климпуш-Цинцадзе обговорила з єврокомісаром Ганом загострення на Донбасі

П'ятниця, 24 березня 2017, 20:27

Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе під час візиту до Брюсселя зустрілася з комісаром ЄС з питань політики сусідства та розширення Йоханнесом Ганом.

Про це повідомляє прес-служба Кабміну.

"Іванна Климпуш-Цинцадзе детально поінформувала сторону ЄС щодо загострення безпекової ситуації на Сході України, збільшення кількості обстрілів українських позицій із забороненої зброї та втрат серед військових і цивільного населення", – йдеться у повідомленні.

У прес-службі також зазначили, що сторони окремо обговорили "питання брутального захоплення бойовиками українських підприємств на непідконтрольних територіях Сходу України, а також кроки, які були вжиті українською владою у відповідь".

Окрім того, віце-прем'єр-міністр закликала ЄС до консолідації зусиль зі збереження і посилення санкційного тиску на РФ для мирного врегулювання конфлікту на основі повного виконання Мінських домовленостей.

Раніше повідомлялося, що Франція та Німеччина закликали Росію відіграти конструктивну роль у виконанні Мінських угод, під якими стоїть її підпис, задля "сталого і мирного вирішення російсько-української кризи".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.