У Мосулі в результаті авіаударів загинули десятки жителів - іракські чиновники

Субота, 25 березня 2017, 16:13

Десятки мирних жителів загинули у Західному Мосулі в останні дны в результаті авіаударів. У цьому районі бойовиків "Ісламської держави" бомблять як іракські літаки, так і літаки очолюваної США коаліції.

Про це повідомляє AFP.

Башар Аль-Кікі, голова ради провінції Ніневія, столицею якої є Мосул, заявив, що "десятки тіл залишаються під завалами".

Губернатор Ніневії Науфаль-Хаммаді, заявив, що коаліція завдала авіаудари в районі Джадида, і там загинули "понад 130 мирних громадян".

"Терористична організація ІДІЛ прагне зупинити просування іракських сил в Мосулі за будь-яку ціну, і вони збирають мирних громадян... і використовують їх в якості живого щита", - сказав Хаммаді.

Інші офіційні особи заявили, що сотні людей загинули в результаті авіаудару. Достовірно цю інформацію поки що перевірити неможливо.

Іракський бригадний генерал заявив, що в результаті ударів були пошкоджені 27 житлових будинків, три з них були повністю зруйновані.

Офіцер, який говорив на умовах анонімності, сказав, що атаки були проведені після того, як бойовики ІДІЛ влучили у військовий літак і атакували іракські сили снайперським вогнем.

Раніше ЗМІ повідомляли, що у Мосулі в середу в результаті вибуху загинули більше 100 мирних жителів.

За іншою інформацією, загиблих було понад 200 і причиною загибелі називався авіаудар літаків очолюваної США коаліції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.