Лондонський терорист діяв самостійно, мотиви невідомі – поліція

Неділя, 26 березня 2017, 10:30

Поліція Лондона під час розслідування нападу біля будівлі британського парламенту прийшла до висновку, що нападник Халід Масуд діяв самостійно, при цьому мотиви вчинку досі залишаються невідомі.

Про це пише The Guardian.

"Хронологія подій на Вестмінстерському мосту і біля будівлі парламенту свідчить, що напад, під час якого Масуд вбив чотирьох осіб, перш ніж був застрелений, тривав загалом 82 секунди", – йдеться у заяві поліції.

Також поліція підкреслює, що за чотири дні слідства мотиви злочину не вдалося встановити.

Наразі слідчі продовжують розслідувати версію про спонукання до теракту пропагандою "Ісламської держави", яка заявила, що нападник "солдатом". Також поліція не відкидає версію про те, що мотивом стали інші причини.

"Ми як і раніше вважаємо, що Масуд діяв самостійно того дня, немає жодних підстав, аби припускати спланований напад", – заяви заступник помічника комісара поліції Лондона Ніл Басу.

"Ми всі повинні усвідомити – є вірогідність, що ми ніколи не зрозуміємо, навіщо він це зробив. Це розуміння, можливо, померло з ним", – додав він.

Раніше повідомлялося, що 22 березня у Лондоні в районі Вестмінстерського мосту, біля парламенту Британії, відбулася перестрілка.

За даними очевидців, напад біля парламенту почався на Вестмінстерському мосту, коли автомобіль спочатку врізався в парапет, зачепивши пішоходів, поїхав далі до парламенту, де врізався в огорожу.

Поліцейські застрелили чоловіка, який вискочив з автомобіля і напав на них з ножем.

Внаслідок нападу загинули 4 особи, ще понад 50 отримали поранення. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.