Туреччина викликала повіреного у справах Швейцарії через мітинг курдів у Берні

Неділя, 26 березня 2017, 16:03

Після того, як у швейцарському Берні відбувся мітинг курдів на знак протесту проти політики президента Туреччини Ердогана, турецьке МЗС викликало повіреного у справах посольства Швейцарії в Анкарі.

Про це повідомляє Turkish Minute.

Посол Вальтер Хеффнера викликаний до міністерства в неділю.

В той же час міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу висловив свою реакцію на подію під час телефонної розмови зі своїм швейцарським колегою Дідьє Буркхальтером.

"Міністерство уважно стежитиме за кроками швейцарської влади у звʼязку з цими подіями", – йдеться у заяві міністерства з приводу мітингу курдів.

У міністерстві також зазначили, що швейцарські власті дозволили демонстрацію проти референдуму в Туреччині 16 квітня.

Під час мітингу перед будівлею парламенту в Берні, курдські мітингувальники несли  символіку забороненої в Туреччині Робітничої партії Курдистану, ліворадикальної Народно-визвольної партії-фронту (DHKP/C) і сирійських курдських загонів народної самооборони (YPG), плакати, на яких зображений портрет Ердогана з приставленим до голови пістолетом зі словами "вбити Ердогана."

Як відомо, відносини між Туреччиною і Європою різко погіршилися в останні тижні через те, що кілька європейських країн заборонили турецьким міністрам виступати з політичною агітацією за розширення повноважень Ердогана на референдумі 16 квітня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.