НАТО виділить 3 млрд євро на модернізацію супутників і кіберзахист - ЗМІ

Понеділок, 27 березня 2017, 11:22

НАТО планує протягом найближчих трьох років витратити 3 млрд євро для модернізації своїх супутників і комп'ютерних технологій з метою покращення захисту від кібератак.

Про це з посиланням на високопосадовця Альянсу повідомляє Reuters.

Агенція відзначає, що таким чином в НАТО визнають необхідність покращити захист від хакерських атак та від іранських ракет, адже все частіше у конфліктах під атаки в першу чергу потрапляють комп'ютерні мережі.

За словами співрозмовника агенції, у Альянсі планують інвестувати 1,7 млрд євро в розвиток супутникового зв'язку для кращої підтримки військ і кораблів, розгорнутих в рамках НАТО, а також надання допомоги при використанні безпілотних літальних апаратів (БПЛА).

Наразі точно невідомо, чи збираються союзники по НАТО запустити новий військовий супутник чи розширити можливості наявних супутників США та союзників.

Пропозиції, для фінансування яких ще потрібне схвалення урядів країн НАТО, також передбачають витрату близько 800 млн євро на комп'ютерні системи, які покликані покращити управління протиповітряною та протиракетною обороною.

Планується, що 71 млн євро буде витрачено для поліпшення захисту від кібератак 32 основних штабів НАТО.

Ще 180 млн євро планується витратити  на покращення безпеки польового зв'язку для солдатів Альянсу під час бойових дій.

Командування НАТО планує представити детальний план додаткових витрат на конференції в Оттаві у квітні, тоді й планується початок обговорення нових витрат на кібербезпеку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.