Олланд: Європа може перемогти протекціонізм, співпрацюючи з Азією

Понеділок, 27 березня 2017, 13:45

Президент Франції Франсуа Олланд заявив у понеділок, що європейські країни можуть боротися з протекціонізмом через торгівлю та інші форми, співпрацюючи з країнами Азії.

Про це Олланд заявив на лекції в Сінгапурі, де він перебуває з дводенним державним візитом, передає The Associated Press.

"США знову прийняли ряд рішень та внесли деякі варіанти, які будуть впливати на власну економіку і на іншу частину світу", - сказав Олланд, звертаючись до присутніх французькою мовою.

"Ми повинні пояснити, що означає закриття кордонів, будівництво стіни, що означають несправедлива політика та міграційна політика. Не може бути зміцнення нації, коли іншим націям завдається шкода", - сказав він.

"Це справді битва, в значній мірі - політична битва, але у нас є багато аргументів, щоб перемогти", - додав Олланд.

Олланд заявив, що "спокуса" внутрішнього підходу "може вдарити по великих країнах, великих демократіях". 

Щоб протистояти цьому, "країни повинні підписати торгові угоди, як ми зробили, між Європою і Сінгапуром, а також між Європою і країнами АСЕАН", - сказав він.

Нагадаємо, ЄС та Асоціація держав Південно-Східної Азії (АСЕАН), куди входять 10 держав, 10 березня, домовилися працювати в напрямку відновлення переговорів про вільну торгівлю і протистояти тенденції до протекціонізму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.