Lufthansa попереджає, що Brexit сильно вдарить по авіакомпаніях Британії

Вівторок, 28 березня 2017, 13:43

Головний виконавчий директор німецької авіакомпанії Lufthansa Карстен Шпор вважає, що Франція і Німеччина займуть жорстку позицію щодо авіаційної промисловості Великої Британії в переговорах щодо Brexit, і що зрештою сильно вдарить по авіакомпаніях Британії.

Про це повідомляє Bloomberg.

"Brexit означає Brexit - нашу галузь це не омине", - сказав Шпор, який супроводжував канцлера Німеччини Ангелу Меркель під час переговорів з офіційними особами Німеччини, Франції та інституцій ЄС.

"Основний підхід для кожної галузі - сказати: 'ей, давайте удавати, що нічого не сталося.' Але це те, на що уряди, а також Єврокомісія, не погодяться. Ви можете бути впевнені щодо цього, бо я це чув", - сказав він.

"Рейси між країнами ЄС регулюються договором "Єдиного неба Європи", і Британії, ймовірно, буде потрібна нова угода після Brexit", - зазначає Bloomberg.

Крім того, британські перевізники, які літають з однієї європейської країни в іншу, ймовірно, зажадають ліцензії, яку можна було б отримати на континенті.

Шпор вважає, що це буде "практично неможливо" для урядів отримати всеосяжну угоду в рамках часу, відведеного для переговорів. Це означає, що буде перехідний період, швидше за все, з перебоями, поки сектор адаптується до нових правил.

Німецький представник Міністерства транспорту заявив нещодавно групі парламентаріїв на закритому засіданні, що Британія, ймовірно, втратить своє членство в "Єдиному небі Європи", та необхідно буде обговорювати новий контракт.

Повідомляється, що британські авіакомпанії, включаючи EasyJet Plc та British Airways, що належать міжнародному авіахолдингу IAG SA, вже попередили, що сценарій жорсткого виходу з ЄС вдарить по їхньому бізнесу.

А в ірландській авіакомпанії Ryanair Holdings Plc заявили, що їм необхідно принаймні 12 місяців, щоб скорегувати свої маршрути та продаж квитків після того, як будуть прийняті нові правила.

Раніше повідомлялося, що керівники Євросоюзу попередили британських авіаперевізників, включаючи EasyJet, Ryanair і British Airways, що вони повинні будуть перенести свої штаб-квартири і продати акції громадян ЄС, якщо вони хочуть продовжувати літати на маршрутах в континентальній Європі після виходу Британії з ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.